Alegerea de AUR pentru Dâmbovița! #CiprianIacob

Program

AUR pentru
Satul Românesc

Subvenții mai mari din cauza inflației generate de proasta guvernare a coaliției toxice PSD-PNL.

România are cea mai mare inflație din UE, un produs direct al guvernării incompetente a coaliției PSD-PNL, a erodat puternic valoarea reală a subvențiilor agricole, lăsând fermierii într-o situație disperată.

În loc să sprijine coloana vertebrală a economiei rurale, această coaliție a sărăciei a reușit să pună și mai multă presiune pe umerii celor care ne asigură hrana de zi cu zi.

Este inacceptabil ca într-o țară cu un potențial agricol imens ca România, fermierii să fie nevoiți să lupte singuri împotriva valurilor de dificultăți generate de propriul guvern.

AUR propune subvenții agricole de două ori mai mari, corelate cu noile costuri.

Propunerea AUR de a dubla subvențiile agricole și de a le corela cu noile costuri este nu doar o măsură de corecție, ci și una de justiție și recunoaștere a valorii reale a agriculturii pentru economia națională.

Este esențial să se acționeze acum pentru a salva agricultura românească de la colaps și pentru a asigura că fermierii pot continua să producă în condiții echitabile.

România importă peste 70% din carnea de porc consumată dar vinde cerealele ieftin.

Este un paradox și o rușine națională faptul că România, o țară cu un potențial agricol imens, se vede nevoită să importe peste 70% din carnea de porc consumată, în timp ce cerealele noastre sunt vândute pe nimic pe piețele externe.

Această situație absurdă subliniază eșecul guvernării de a susține și dezvolta sectorul zootehnic autohton, lăsând fermierii și consumatorii la mila piețelor externe.

AUR propune finanțare nerambursabilă și credite ieftine, garantate de stat, pentru dezvoltarea sectorului zootehnic.

În acest context, propunerea AUR de a oferi finanțare nerambursabilă și credite cu dobândă mică, garantate de stat, pentru dezvoltarea fermei zootehnice este mai mult decât binevenită; este vitală. Această măsură ar putea revigora producția internă de carne, reducând dependența de importuri și asigurând că românii au acces la produse alimentare locale, proaspete și de calitate.

Să punem capăt acestei dependențe umilitoare și să investim în capacitatea noastră de a produce mâncare românească, pentru români!

Fabrici în satele românești astăzi nu mai producem nimic, importăm mai mult decât exportăm, deficitul comercial este de aproape 30 de miliarde de euro.

Situația economică actuală a României este alarmantă: nu mai producem aproape nimic, importurile ne sufocă economia, iar deficitul comercial a atins cote aproape incredibile, de aproape 30 de miliarde de euro. Această realitate sumbră reflectă o deindustrializare profundă și o pierdere a capacității productive a țării noastre.

AUR propune fonduri nerambursabile și credite ieftine, garantate de stat, pentru ca în orice comună din România să existe o fabricăm.

În acest peisaj economic devastat, propunerea AUR de a oferi fonduri nerambursabile și credite cu dobândă mică, garantate de stat, pentru a înființa cel puțin o fabrică în fiecare comună din România, este un plan ambițios, dar esențial pentru revitalizarea economiei naționale.

Această inițiativă poate crea locuri de muncă, poate stimula producția internă și poate reduce deficitul comercial, readucând echilibrul în balanța comercială a României.

Este vital să reîncepem să producem local, să valorificăm resursele și forța de muncă pe care le avem, pentru a reconstrui o economie puternică și independentă!

Taxe mai mici pe muncă și la firme coaliția sărăciei PSD-PNL aproape a dublat taxele pentru fermierii români; astăzi orice român din 5 zile pe săptămână muncește 3 zile pentru stat

Sub guvernarea "coaliției sărăciei" PSD-PNL, taxele pentru fermierii români au fost aproape dublate, un gest care nu doar că demonstrează o lipsă de înțelegere a realităților economice, dar și o indiferență crasă față de cei care muncesc din greu pentru a-și câștiga existența.

AUR propune taxe pe salarii de maxim 25% din venituri și ridicarea plafonului de impozit pe cifra de afaceri până la 5 milioane de euro.

În prezent, orice român este pus în situația absurdă de a munci trei din cinci zile pe săptămână exclusiv pentru a alimenta aparatul de stat, o povară fiscală sufocantă care descurajează inițiativa și munca. În acest context, propunerea AUR de a reduce taxele pe salarii la maxim 25% din venituri și de a ridica plafonul de impozit pe cifra de afaceri până la 5 milioane de euro este nu doar o gură de oxigen pentru mediul de afaceri, ci și o recunoaștere a nevoii de a stimula creșterea economică prin măsuri fiscale echitabile.

Aceste schimbări ar putea însemna mai multe resurse pentru investiții, mai multe locuri de muncă și, în final, o economie mai puternică și mai rezilientă. Este timpul să renunțăm la politica fiscală punitivă și să adoptăm o abordare care să premieze munca și antreprenoriatul în România.

AUR pentru
Orașele României

Scădem taxele pentru antreprenori coaliția toxică a crescut taxele pentru firmele românești

Guvernarea PSD-PNL, cu Ciolacu și Ciucă la conducere, a dat o lovitură grea antreprenorilor români. În loc să le ușureze povara, au apăsat și mai tare pe acceleratorul taxelor, sufocând firmele care sunt coloana vertebrală a economiei noastre.

AUR propune taxe pe veniturile firmelor de maxim 2% pentru cifra de afaceri până în 5 milioane de euro

În acest dezastru fiscal, propunerea Alianței pentru Unirea Românilor este de a limita taxele pe venitul firmelor la maxim 2% pentru afaceri cu o cifră de afaceri de până la 5 milioane de euro.

Este clar: actuala coaliție nu doar că a eșuat în a sprijini afacerile românești, dar a și demonstrat o lipsă crasă de respect față de cei care încearcă să construiască ceva în țara asta.

Câte o fabrică nouă în fiecare oraș din România au distrus fabricile țării, noi le reconstruim!

Guvernarea PSD-PNL a reușit să demoleze ce a mai rămas din industria românească, lăsând orașe întregi fără pulsul fabricilor care odinioară le dădeau viață. Au promis dezvoltare, dar au oferit doar ruine și șomaj. În acest peisaj dezolant, AUR vine cu o propunere concretă: să repornească motoarele industriale ale României prin fonduri nerambursabile și credite cu dobândă mică, garantate de stat, pentru a construi câte o fabrică în fiecare oraș.

AUR propune fonduri nerambursabile și dobânzi mici pentru antreprenori.

În timp ce actualii lideri politici s-au jucat cu viitorul nostru, AUR se angajează să reconstruiască, să repare daunele și să readucă speranța în inimile românilor. Este timpul să punem capăt erei distrugerii și să începem reconstrucția.

Școli și grădinițe noi aproape 1.000 de școli și grădinițe din România nu au toalete în clădire, peste 90% nu îndeplinesc condițiile minimale de funcționare.

Situația în care se află educația în România este de-a dreptul rușinoasă. Aproape 1.000 de școli și grădinițe fără toalete în interiorul clădirilor și peste 90% din instituțiile de învățământ care nu îndeplinesc nici măcar condițiile minimale de funcționare sunt dovada clară a neglijenței crase a guvernanților.AUR propune program pentru construcția de Școli și grădinițe noi

Copiii noștri sunt forțați să învețe în condiții care nu doar că le încalcă drepturile fundamentale, dar le și compromit viitorul.

În acest context degradant, AUR propune un program clar pentru construcția de școli și grădinițe noi, dotate corespunzător, care să ofere un mediu sigur și propice pentru educație.

Este o măsură esențială pentru a asigura că generațiile viitoare vor avea acces la educație de calitate, în spații demne de secolul în care trăim. Guvernarea actuală a eșuat lamentabil în a proteja și a investi în cel mai prețios resurs al nostru: copiii. Este timpul pentru o schimbare!

Mai mulți bani pentru români astăzi taxele pe munca salarială sunt de aproape 45% din venituri; românii muncesc trei din cinci zile pe săptămână pentru stat

Situația fiscală actuală este o povară imensă pentru românii care muncesc din greu zi de zi. Cu taxe pe munca salarială ajungând la aproape 45% din venituri, este revoltător să vezi că românii sunt forțați să lucreze trei din cinci zile pe săptămână doar pentru a-și plăti datoriile către stat.

AUR propune impozit de maxim 25% din salariu pentru ca românilor să le rămână mai mulți bani

Este un sistem care descurajează munca și inițiativa, lăsând în buzunarele oamenilor doar firimituri din rodul muncii lor.

În acest context, propunerea AUR de a reduce impozitul pe salariu la maxim 25% este nu doar binevenită, ci absolut necesară.

Această măsură ar însemna mai mulți bani în buzunarele românilor, mai multă libertate financiară și, în cele din urmă, un stimulent real pentru creșterea economică. Românii au nevoie de o schimbare care să respecte dreptul la un trai decent pentru toți românii.

Spitale noi și moderne guvernul României nu a construit nici un spital nou în 34 de ani dar au bani pentru pensii speciale

Este o rușine națională faptul că, în ultimii 34 de ani, guvernul României nu a reușit să construiască niciun spital nou, în timp ce fondurile par să curgă neîntrerupt spre pensiile speciale, un privilegiu pentru baroni, în detrimentul sănătății celor mulți.

Această neglijență crasă nu doar că a lăsat sistemul de sănătate într-o stare deplorabilă, dar a și pus vieți în pericol, demonstrând o lipsă alarmantă de priorități.

AUR propune un program național pentru construcția de spitale noi, județene

În acest context, propunerea AUR de a lansa un program național pentru construcția de spitale noi, județene, este mai mult decât o necesitate; este o problemă de viață și moarte.

Aceste spitale noi și moderne ar însemna acces la îngrijire medicală de calitate pentru toți românii, indiferent de regiunea în care locuiesc. Este timpul să punem capăt acestei indiferențe criminale și să investim în cel mai prețios bun al nostru: sănătatea.